Tietoa Kuvastimesta
Raimo Honkanen

linkit -alas    /    Laaja
Kuvastin-sivusto on ollut internetissä vuodesta 2001. Perusideana on ollut tuoda esiin tietoa Pirkanmaalla esillä olevista taidenäyttelyistä sekä kirjoitella kolmen, myöhemmin kahden gallerian osalta pienimuotoisia huomioita katsotuista näyttelyistä.

Tapahtumakalenterit ovat vuosien mittaan kehittyneet. Tämän vuoksi olen venyttänyt Kuvastimen etusivun ja Tampereen näyttelyjä esittelevän sivun päivitystiheyttä pariin kuukauteen. Sivustosta saa edelleen yleiskuvaa tarjonnasta, linkeistä pääsee eteenpäin, mutta ylläpitäjänä olen tietoinen siitä, että harva käyttää Kuvastinta maakunnan näyttelytietojen ykköslähteenä.

Näyttelyjen vastaanotossa on myös tapahtunut muutosta. Moni uskaltaa nykyään sanoa mielipiteensä näkemästään taiteesta ilman kulttuuritoimittajan työsuhdettakin, toisaalta lehtikritiikki on vähentynyt. 2000-luvun alussa huumorin löytäminen teoksesta tai teoksen yhteiskunnallisiin teemoihin liitettävyys olivat kriitikkojen näkökulmasta epäilyttävää. Nykyisin tuollainen korkeakulttuurinen puhtaus on harvinaisempaa.

Oma asenteeni ei ole mielestäni paljoa muuttunut. Erityisesti siinä mielessä se on säilynyt vuodesta 1998 lähtien samana, että aina on ollut mukavaa ja kiinnostavaa tutustua Saskian ja Rajatilan näyttelyihin. Taiteilijat ovat suhtautuneet positiivisesti pienikokoisten kurkistuskuvien julkaisemiseen. Nuo kuvat ovat usein esittäneet omaa suosikkiteostani.

Verkkosivujen selailu sujuu nykyisin hyvin myös kännyköillä. Tämän sivuston joissakin osissa on edelleen mukana 2007 vuoden laitteita varten karsittu kevytsivu ja laajempi versio. Erona on lähinnä se, että ’kännykkäsivuilla’ ei ole mukana kirjauksien historiaa menneiltä vuosilta.

Taiteeseen liittyvien näkökohtien osuvia ilmaisuja olen koonnut alusta lähtien Sitaatti-palstalla samalla kaavalla. Viime vuosina olen hankkinut kirjahyllyyni uudenlaista täydennystä, tämän vuoksi otan tekstilainauksia nykyään usein muista kuin varsinaisista taidekirjoista.

Kiinaan liittyvien kirjojen sekä ranskalaisen kirjallisuuden esittelyt ovat olleet alusta lähtien eli marraskuusta 2013 toisessa osoitteessa olevassa blogissani. ulos Jatkan ainakin toistaiseksi nykyiseen tapaan. Hakemistosivut ranskalaisen ja kiinalaisen kirjallisuuden blogikirjoituksiin löytyvät Kuvastimesta.

Jokainen taidenäyttely on katsomisen arvoinen, ja lukeminen kannattaa aina.

Raimo Honkanen
Hämeenlinna

ks. myös:
Twitter ulos
Vimeo ulos
Facebook ulos
Lähetä palaute osoitteeseen: taide(att)kuvastin.info
(sivu päivitetty helmikuussa 2017)

Kuvastimesta | English | Français | 中文


| Etusivu | Tampere | Rajatila | Saskia | Sitaatti | Jälkijunassa
ylös -ylös